Nieuwsbericht
hattemhockeyheaderv2.jpg
 
Algemeen

Corona-richtlijnen en protocollen HMHC

Nieuws afbeelding 7-9-2020

De trainingen en de competitie zijn weer begonnen. Er komen dan ook veel vragen binnen over de Corona-richtlijnen. Hieronder de meest recente regels die gelden bij HMHC op basis van de laatste informatie van de gemeente Hattem, RIVM en KNHB.

Algemeen
De algemene regels zijn uiteraard ook op onze club van toepassing: houd anderhalve meter afstand, nies/hoest in je elleboog, was regelmatig je handen en roep/schreeuw niet. Ouders en toeschouwers zijn welkom bij de trainingen en wedstrijden, mits zij zich houden aan de richtlijnen zoals die gelden op ons complex.

Richtlijnen voor een veilige competitie
De KNHB heeft een aantal vragen en basisregels voor het spelen van wedstrijden op een rijtje gezet. Dit is verplicht leesvoer voor alle coaches en managers! Lees hier de richtlijnen.

Kantine/terras
Bij de start van de competitie willen we ook de kantine weer openen. Daarbij zullen we ons houden aan de protocollenvan Horeca Nederland. Dat betekent onder meer de invoering van verplichte looproutes die met markeringen worden aangebracht. Hiermee willen we (onnodige) contactmomenten zoveel mogelijk voorkomen. Ga dus niet met een grote groep naar binnen om een drankje te halen, maar laat iemand voor meerdere mensen iets bestellen. Zowel in de kantine als op terras is de regel dat iedereen moet zitten. Er mag niet worden geschoven met de stoelen.

Omdat we een relatief klein clubhuis hebben, mag de kantine tijdens drukke momenten op zaterdag alleen door jeugdteams worden gebruikt om te zitten, eventueel onder begeleiding van een ouder/manager/coach.

Registratieplicht
Sinds maandag 10 augustus geldt er tijdens wedstrijddagen als de kantine is geopend een registratieplicht. Zo kunnen we bijhouden welke bezoekers er op ons terrein zijn geweest en dat is van belang bij een eventueel bron- en contactonderzoek van de GGD. Kijk hier voor meer informatie.

Wedstrijdtafel
De wedstrijdtafel komt bij de ingang van het terrein te staan. Hier kunt u uw handen desinfecteren bij binnenkomst en mag u na een korte gezondheidscheck ons complex betreden. De vrijwilliger aan de wedstrijdtafel zal de teams direct wijzen naar het veld waar de wedstrijd wordt gespeeld. Zo kunnen we de bezoekers het beste spreiden over ons terrein.

Kleedkamers/toiletten
De kleedkamers zijn tot nader order gesloten voor alle teams, ook voor wedstrijdbesprekingen. De toiletten in het clubhuis zijn gewoon open. Geef elkaar de ruimte en was na het toiletgebruik je handen met water en zeep!

Neem 1,5 afstand in acht op ons complex!
Iedereen is verplicht om anderhalve meter afstand (2 armlengtes) van elkaar te houden. Overal op ons complex, dus in het clubhuis, op de toiletten, op ons terras maar zeker ook langs de (omheining van) de velden.

Uitzonderingen hierop zijn:

- Jongeren tot en met 17 jaar hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden;
- Kinderen tot en met 12 jaar hoeven daarnaast geen anderhalve meter afstand te houden tot anderen;
- Personen die tot één huishouden/gezin behoren hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden.

Eigen bidon verplicht
Vanuit het sportprotocol van NOC*NSF is iedereen verplicht om uit een eigen bidon/waterfles te drinken. Dit geldt bij trainingen en wedstrijden.

Vervoer per auto
Er is een aanpassingen gedaan met betrekking tot het gebruik van mondkapjes tijdens het vervoer van personen uit verschillende huishoudens. Eerder stond hier de leeftijd van 18 jaar aangegeven, dit is aangepast naar de leeftijd vanaf 13 jaar, in lijn met het advies vanuit de Rijksoverheid. Wij adviseren iedereen dus nadrukkelijk om op weg naar een uitwedstrijd een niet-medisch mondkapje te dragen als je in een auto rijdt met mensen die niet tot jouw huishouden horen. Check overigens voor een uitwedstrijd vooraf wat de regels/richtlijnen bij de bezoekende club zijn. Advies: beperk het aantal supporters bij een uitwedstrijd!

Verzamelen teams
Houd rekening met andere teams, kom voor een wedstrijd of training niet te vroeg naar de club. Maximaal 30 minuten voor aanvang van jouw wedstrijd en 15 minuten voor aanvang van jouw training. Begin op tijd en houd bij besprekingen rekening met de 1,5 meter afstand.

Extra vrijwilligers
Om alles in goede banen te leiden, hebben we extra vrijwilligers nodig op wedstrijddagen. De barcommissie zal daarom meer ouders dan voorheen indelen op zaterdagen. Hou er dus rekening mee dat u komend seizoen wellicht vaker dan voorheen zal worden gevraagd om een bardienst te doen.

Neem zelf je scheidsrechters fluit mee
Iedereen wordt geacht om zijn eigen scheidsrechters fluit te verzorgen. Er worden geen fluitjes uitgeleend door de wedstrijdtafel en de bar.

Klachten: laat je testen!
Heb je klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk? Dan kan je je laten testen op het coronavirus. Maak alleen een afspraak voor een test als je klachten hebt die passen bij het coronavirus. Zonder klachten heeft de coronatest geen zin. Bel voor een afspraak met 0800-1202. Blijf verder thuis (zie hierboven zelfquarantaine) en ga alleen naar buiten voor de test. Heb je andere vragen over het coronavirus? Bel dan naar 0800-1351.

Terug van vakantie oranje/rood gebied: ga in zelfquarantaine
Iedereen boven de 12 jaar oud die de afgelopen weken in een oranje/rood gebied is geweest, krijgt het dringende advies om 14 dagen in zelfquarantaine te gaan, óók wanneer je geen klachten hebt, en ook na een negatieve test. Dit betekent dat je gedurende deze zelfquarantaine periode niet op de Hazenakker mag komen, geen afspraken met je team of teamgenoten kan maken en dus zeker niet kan komen trainen of spelen.

Tot slot
Naleven van deze regels kunnen wij (bestuur en vrijwilligers) niet alleen doen. Spreek elkaar aan en vooral: neem je eigen verantwoordelijkheid door je aan deze regels te houden. Gebruik je gezonde verstand! Ook al schat je de kans dat er via jou besmettingen plaatsvinden misschien "klein” in, de gevolgen zijn zeer groot; het zou kunnen betekenen dat we alsnog niet kunnen hockeyen dit seizoen. We moeten het met z’n allen doen!

Wij wensen iedereen een plezierig, veilig en sportief seizoen en rekenen op jullie begrip en medewerking!

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Hazenakker 2
8051 AT HATTEM
038 444 2416

Postadres
Postbus 83
8050 AB HATTEM

Twitter