hattemhockeyheaderv2.jpg
Agenda
Nog geen agenda punten.
Verslagen
Nog geen verslagen.
Laatste reacties
Nog geen reacties.

Hoe gaat de teamsamenstelling?

22-4-2017

Hoe gaat de teamsamenstelling voor het komend seizoen? Onderstaand een korte uitleg inclusief een verwijzing naar 'Technische Beleidsplan Jeugd'. Heb je vragen, mail ze naar [email protected]


Met veel informatie en het kader vanuit het ‘Technisch Beleidsplan Jeugd 2016-2019’ komen we op een zorgvuldige en afgewogen manier tot de teamindeling voor het nieuwe seizoen. Ieder jaar beginnen we in april met het maken van een eerste overzicht van het aantal teams per leeftijdsklasse, in combinatie met het aantal hockeyers (leden). Om een eerste opzet te krijgen van wie in welk team zou passen, vragen we de trainers en coaches om input. Dat doen we door met hen in gesprek te gaan en door informatie te halen uit het zogenaamde TIPS-systeem. In TIPS geeft elke trainer en coach van zijn/haar elftal een ‘score’ aan elke speler op verschillende onderdelen: techniek, inzicht, persoonlijkheid en snelheid. De coaches en trainers zetten ongeveer 2 keer per seizoen hun beoordeling in TIPS. We spreken de coaches regelmatig op het veld en op de coachavonden die we een paar keer per jaar organiseren. De coachavond in mei is met name gericht op de teams en teamsamenstelling voor het komende seizoen. Verder kijken we als TC/JCC zelf het hele seizoen regelmatig bij wedstrijden en bij trainingen. We doen onze uiterste best om de diversiteit aan wensen en belangen mee te nemen en stemmen daarom waar nodig ook nog wel eens af met de spelers zelf  en/of hun ouders. 


 

Het ‘Technisch Beleidsplan Jeugd 2016-2019’

Voorjaar 2016 heeft de TC/JJC het ‘Technisch Beleidsplan Jeugd 2016-2019’ in de ALV gepresenteerd. Het plan is geschreven vanuit de gedachte dat HMHC een gezellige familieclub is waar de (top)hockeyer zich thuis voelt. Vanuit deze gedachte heeft de club de ambitie om naast het faciliteren van hockey als breedtesport, ook invulling te geven aan haar tophockeyambitie. HMHC wil een goede jeugdopleiding bieden voor talenten en richting geven aan tophockey in Oost- Nederland en indirect in Nederland. In het beleidsplan zijn de verantwoordelijkheden, gedragsregels en afspraken die daarbij horen vastgelegd. Het vormt het kader waarbinnen wordt gewerkt. Dit plan staat op de website (eerst inloggen) bij Club > Documenten > Veldhockey > Technisch Beleidsplan Jeugd 2016-2019.

Gerelateerd nieuws