Nieuwsbericht
hattemhockeyheaderv2.jpg
 
Algemeen

Hattemse Mixed Hockey Club 65 jaar

Nieuws afbeelding 21-6-2017

Van onze Veluweland correspondent:

Hattemse Mixed Hockey Club 65 jaar 

Hoogtepunt jubileum lustrumdag  24 juni 

 

[HATTEM] De Hattemse Mixed Hockey Club (HMHC) bestaat 65 jaar. Het jubileum wordt het hele jaar gevierd met tal van activiteiten. De lustrumcommissie is druk met de voorbereidingen voor het hoogtepunt van het jubileum, de lustrumdag op zaterdag 24 juni. 

,,Kenmerkend voor HMHC is dat het een kleinschalige club is met ambitie en waar je gezien wordt”, vertelt voorzitter Marc Burgers. ,,HMHC heeft momenteel 360 leden, waarvan 300 jeugdleden. De hockeyclub staat open voor iedereen die wil sporten van jong tot oud uit de gehele regio. De jongsten starten met kabouterhockey vanaf 4 jaar en voor de ouderen is er iedere dinsdagmorgen het Knotshockey. Hattem is een echte familieclub, waarbij het lidmaatschap van generatie op generatie overgaat”. 

In de zomer van 1952 speelde een groep kinderen in de bossen van Hattem ondertussen luisterend naar de wedstrijdverslagen van de Olympische spelen in Helsinki. Zij besloten hun eigen spelen te organiseren, waar ook hockey op het programma stond. De kinderen raakten enthousiast en besloten een eigen hockeyclub op te richten. Na een zoektocht werd er bij de Hazenakker een plek gevonden om te trainen en wedstrijden te spelen. Twee van de oprichters Joukje Kuipers en Rudolf Suermondt zijn nog altijd zeer betrokken bij de hockeyvereniging. 

In de jaren ’80 en ’90 speelde de Hattemse hockeyclub op het hoogste niveau. Tijdens het 65 jarig bestaan van is de HMHC erin geslaagd kwalitatief sterke hockeyspelers en zelfs internationals voort te brengen zoals Ellen Kuipers, Marten Eikelboom en Floris Evers. Momenteel maken jeugdleden Karst Timmer en Floris Middendorp deel uit van de landelijke jeugdselectie. 

Naast alle feestelijkheden zal de lustrumdag  vooral ook een weerzien zijn met oude bekenden. ,,Alle leden en oud-leden zijn uitgenodigd om op de lustrumdag naar de Hazenakker te komen om te genieten van leuke wedstrijden met en tegen elkaar. De jongste jeugd slaat af met het Haasje Repje toernooi, waarna het Welkom Back toernooi tussen de verschillende generaties van oud hockeyers en de hockeyers van heden losbarst. Families strijden om de felbegeerde Family Cup. Deze dag wordt natuurlijk ook gevierd met allerlei culinaire verrassingen, aldus Monique Zuidwijk namens de lustrumcommissie. Plannen voor de toekomst heeft de HMHC volop. ,,Na jaren van afwezigheid is er sinds dit seizoen weer een Dames 1 team. Hier gaan we komend jaar mee verder. Dankzij een lening van de gemeente Hattem wordt het oude zandveld vervangen door een nieuw waterveld dat weer een generatie lang mee kan. Het nieuwe veld wordt naast het andere veld geplaatst zodat er een compacter geheel ontstaat. Dankzij het nieuwe wedstrijdveld kan de indeling van competitiewedstrijden worden aangepast zodat er meerdere thuiswedstrijden op dezelfde kunnen plaatsvinden. Dat bevordert de samenhang binnen de club. Afgelopen jaren is de club druk geweest om de accommodatie op orde te krijgen. Nu de faciliteiten straks weer kloppen, kunnen we gaan oogsten en ons weer meer richten op het hockeyspel. We streven langzaam te groeien naar een ledental van ruim 400 spelers bij ons volgende lustrum”. 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Hazenakker 2
8051 AT HATTEM

Postadres
Postbus 83
8050 AB HATTEM

Twitter