Opleiding & begeleiding
hattemhockeyheaderv2.jpg
 

Opleiding & begeleiding

Clubscheidsrechters: wie kan zich aanmelden?

De spelregelcursus en het examen zijn bij Hattem verplicht voor alle A- en B-spelers. Ook senior-leden en ouders van jeugdleden wordt aangeraden het examen te doen: een betere kennis van de regels maakt het volgen van het spel veel leuker. Vanaf de elftallen kunnen alleen scheidsrechters opgesteld worden die een clubscheidsrechterskaart hebben. Per team zijn dan ook minimaal 6 ouders nodig die een kaart hebben. We zouden graag zien dat per jeugdlid minimaal één ouder het examen haalt. Dat kan al als uw kind bij de F-jes speelt!


De spelregelcursus

Twee keer per jaar organiseert de Arbitrage-commissie een cursus. Deze kun je volgen via e-learning, thuis op de bank dus. Ter afsluiting wordt een cursusavond in het clubhuis georganiseerd waar de regels nog eens worden toegelicht en je evt. vragen kunt stellen.

 

Het examen

Het examen wordt afgenomen tijdens de examenavond in het clubhuis. Als je slaagt voor het examen krijg je een scheidsrechterskaart van de KNHB en een Scheids-shirt van de club. Die worden door de arbitrage-commissie uitgereikt.


Begeleiding

Als beginnende scheidsrechter sta je er in het begin niet alleen voor. We zorgen dat een ervaren scheidsrechter je ondersteunt bij de eerste wedstrijden. Dat geeft meer zelfvertrouwen en plezier in het fluiten.


Aanmelden voor de cursus

Wil je je aanmelden voor de cursus? Stuur dan een mail met je naam en geboortedatum naar [email protected].

 

Contact

Adres
Hazenakker 2
8051 AT HATTEM

Postadres
Postbus 83
8050 AB HATTEM

Twitter