Opleiding & begeleiding
hattemhockeyheaderv2.jpg
 

Opleiding & begeleiding

Clubscheidsrechters: we doen het samen

Oudere jeugdspelers (O18 en O16) worden actief benaderd en verplicht om scheidsrechtersexamen te doen. Ook senior-leden en ouders van jeugdleden wordt aangeraden het examen te doen: een betere kennis van de regels maakt het volgen van het spel veel leuker. Vanaf de elftallen kunnen alleen scheidsrechters opgesteld worden die een clubscheidsrechterskaart hebben. Per team is dan ook een minimum aantal ouders nodig dat een scheidsrechterskaart heeft. We zouden graag zien dat per jeugdlid minimaal één ouder het examen haalt. Dat kan al als uw kind bij de O8 speelt!

Om meer ouders te betrekken bij het hockeyspel en te waarborgen dat er voor de teams voldoende scheidsrechters zijn:

  • Worden ouders al in de O9 actief benaderd voor de scheidsrechterscursus
  • Wordt een quotering per team vastgesteld: voor de O10 teams per team minimaal 4 ouders en voor de O12- elftallen minimaal 5 ouders.
  • Er wordt door de arbitragecommissie via de coach ge├»nventariseerd welke ouders zich hiervoor vrijwillig beschikbaar stellen.
  • Indien er onvoldoende vrijwilligers zijn, wordt per loting bepaald welke ouders de scheidsrechterscursus gaan doen (dat willen we natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen, dus we hopen dat voldoende ouders zich vrijwillig aanmelden).

De spelregelcursus

Twee keer per jaar organiseert de Arbitrage-commissie een cursus. Deze kun je volgen via e-learning, thuis op de bank dus. Indien gewenst kan de arbitragecommissie nog extra tips geven. 

Het examen

Het examen wordt afgenomen via e-learning. Als je slaagt voor het examen, krijg je een scheidsrechterskaart van de KNHB. 

Begeleiding

Als beginnende scheidsrechter sta je er in het begin niet alleen voor. We zorgen dat een ervaren scheidsrechter je ondersteunt bij de eerste wedstrijden. Dat geeft meer zelfvertrouwen en plezier in het fluiten.

Aanmelden voor de cursus

Wil je je aanmelden voor de cursus? Stuur dan een mail met je naam en geboortedatum naar [email protected].

 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Hazenakker 2
8051 AT HATTEM

Postadres
Postbus 83
8050 AB HATTEM

Twitter