Historie
hattemhockeyheaderv2.jpg
 

Historie

De oprichting

In de zomervakantie van 1952 speelde een groep kinderen in de Hattemse bossen, ondertussen luisterend naar het wedstrijdverslag van de Olympische Spelen van Helsinki. Ze besloten een eigen Spelen te organiseren. Er werd hooggesprongen, hardgelopen én gehockeyd met takken die ze vonden in he bos en een bal gemaakt van elastiekjes. De kinderen raakten enthousiast en besloten een hockeyclub op te richten. De oudste van zestien, Rudolf Suermondt, werd voorzitter en onder zijn leiding werden steeds meer leden geworven. En dus moest worden gezocht naar een plek om te trainen en wedstrijden te spelen. Dat werd een plek die bekend stond als de Hazenakker, omdat het er wemelde van de hazen en konijnen. Reden om een logo met een haas te ontwerpen.


De successen

In de jaren die volgden werd Hattem een kleine, maar erg succesvolle club. In de jaren ’80 en ’90 speelde Hattem mee op het hoogste niveau, de Hoofdklasse. Ook in de zaal vierde Hattem zijn successen.


Hattemse hockeyfamilies

Hattem is een echte familieclub, waarbij het lidmaatschap van generatie op generatie overgaat. De families Eikelboom, Kuipers, Simons en Middendorp leverden destijds succesvolle hockeyers. Hun kinderen zorgen er vandaag de dag mede voor dat Hattem op hoog niveau presteert.


Hattemse internationals

Het bijzondere van Hattem is dat de club, ondanks zijn kleine ledenaantal, er telkens in slaagt kwalitatief sterke hockeyers voort te brengen. Sinds jaar en dag spelen Hattemse jeugdspelers mee in de Oostelijke districtsselecties. Een aantal groeit door naar Hoofdklasse-teams en komt uit voor het Nederlands team (in jeugd en volwassenen), zoals Karst Timmer en Floris Middendorp.

Hattem is natuurlijk apetrots op de hockeyers die onderdeel zijn of waren van het Nederlands elftal. Zo heeft Ellen Kuipers 94 keer in Oranje gespeeld met als hoogtepunt de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta (brons).

Marten Eikelboom speelde 177 interlands, waaronder de Olympische Spelen van 2004 in Athene (zilver) en die van 2000 in Sydney (goud).

Ook Floris Evers speelde voor Hattem. Hij kwam 175 keer uit voor het Nederlands elftal, waaronder bij de Olympische Spelen van 2004 in Athene (zilver) en die van Londen in 2012 (zilver).

En oud-Hattemer Jan Willem Buissant  maakte deel uit van de Oranje-selectie. Jan Willem speelde tot zijn 17e bij Hattem, waarna hij de overstap naar Amsterdam maakte.

 

Het huidige Hattem

Hattem telt momenteel zo’n 350 leden, waarvan zo’n 300 jeugdleden. Vrijwel alle eerstelijns teams spelen in de Top- of Subtopklasse. Het Heren 1-team speelt in de Tweede Klasse. En Hattem heeft ambitie met Dames 1. Daarnaast komen heren en dames uit in de Veteranen (35plus) en Hockey7s. 

 

 

Agenda

24-7 Hockey toss
31-7 Hockey toss

Contact

Adres
Hazenakker 2
8051 AT HATTEM

Postadres
Postbus 83
8050 AB HATTEM

Twitter